divendres, 16 de març del 2012

Sant Llorenç queda petita per acollir la presentació de l’opuscle

Article publicat al diari més el 16/03/2012 per Laia Díaz 



Foto.  Diari Més
El Gremi de Pagesos va omplir ahir al vespre l’església de Sant Llorenç de la ciutat de Tarragona per presentar el seu opuscle. Va ser tanta l’expectació que, fins i tot, un grup de gent va haver de seguir l’acte des del carrer.
En aquesta ocasió, l’encarregat de presentar el llibre del Gremi de Pagesos va ser el polític català, militant d’UDC i expresident del Parlament, Joan Rigol, que va començar la seva intervenció fer una reflexió sobre els valors de la Setmana Santa. «Aquests dies ens transmeten un missatge de solidaritat cap a tota aquella gent que pateix», va afirmar Rigol. A més, fora del que és habitual, Rigol va fer molt poques referències a l’opuscle, però va voler fer un repàs als anys de lluita que van haver de viure els catalans per defensar el país i la llengua per acabar concloent que «la força que va permetre mantenir viva la llengua catalana és la mateixa que ens permetrà sortir d’aquesta crisi».
L’acte també va servir per homenatjar els membres del Gremi de Pagesos més fidels i per lliurar tres distincions als Amics del Sant Sepulcre que ens aquesta ocasió van ser per mossèn Gallart, l’advocat Alfred Ventosa i la vicepresidenta de la Confraria de la Sang de Constantí, Filomena Sabaté.
Avui al vespre, a partir de les vuit, l’Associació del Pas de la Presa de Jesús presentarà el seu opuscle a la sala d’actes de la Llotja del Peix.

Els armats de Constantí obriran el Viacrucis dels Pagesos

Foto. Diari Més
Per primera vegada i amb l’objectiu de dignificar aquesta processó, la cohort dels armats de Constantí participarà en el Viacrucis que organitza per la Part Alta el Gremi de Pagesos de Sant Isidre el divendres abans al Divendres Sant.
Tota la formació al complet, composta per trenta manaies, obriran la processó que sortirà a les vuit del vespre des de l’església de Sant Llorenç. El president del Gremi, Raül Font, explicava que la seva voluntat és que aquesta col·laboració tingui «continuïtat en el temps perquè dignificarà molt el nostre viacrucis».