dimecres, 21 de març del 2012

Article publicat al diari més el 21/03/2012 per Laia Díaz 



Foto Diari Més


L’església de Natzaret, a la plaça del Rei, es va omplir ahir al vespre de gom a gom per acollir la presentació de l’opuscle de la Reial i Venerable Congregació de la Puríssima Sang de Nostre Senyor Jesucrist.
En aquesta ocasió, l’escollit per protagonitzar l’acte va ser el vicepresident de la Diputació, regidor de l’Ajuntament de Tarragona i membre il·lustre de la confraria, Albert Vallvé, a qui van acompanyar l’alcalde, Josep Fèlix Ballesteros; el president de l’Agrupació d’Associacions, Joaquim Julià; mossèn Fortuny i el president de la congregació, Josep Maria Fortuny. Contràriament al que s’acostuma a fer en aquests casos, Vallvé va optar per fer una breu explicació dels continguts de l’opuscle i va centrar bona part del seu discurs a repassar la història de la confraria i dels conflictes i els esdeveniments més destacats que havien marcat al llarg dels dos darrers segles la manera de ser de la Setmana Santa tarragonina. Vallvé va començar parlant del gremi d’espardenyers, molt vinculat a la festivitat i a la confraria, va passar per la Guerra del Francès i va concloure amb una reflexió sobre el paper de les campanes. Per acabar, Vallvé va convidar tots els presents a «treure la vesta de l’armari i sortir al carrer a escoltar com s’apropa la cúria romana que tan agrada als més petits».
Per la seva banda, el president de l’entitat, Josep Maria Fortuny, va destacar la elebració del desè aniversari de la fundació de la banda de timbals i va anunciar que el canvi de vestuari dels armats no es produirà enguany com estava previst sinó que es deixa de cara a l’any vinent per motius econòmics. Tot i això, el que s’hi ha pogut fer aquest any ha estat la restauració del pas de la Flagel·lació.
A més, per tal d’adaptar-se als nous temps, la Congregació de la Puríssima Sang ha estrenat una nova pàgina web. El nou portal encara s’està acabant de dissenyar, però a partir d’aquest mateix matí ja s’hi podrà trobar l’opuscle que es va presentar ahir al vespre i es preveu que en poc temps s’hi puguin consultar totes les revistes que ha elaborat la confraria. La propera presentació d’un programa d’una confraria serà demà dijous, a les vuit del vespre, a l’església de Jesús i Maria. Serà el torn de l’Associació La Salle i l’encarregat de conduir l’acte serà Rafael Muñoz.