dimecres, 28 de març del 2012

Terribas encisa en la presentació de l’opuscle dels Natzarens

Article publicat al diari més el 28/03/2012 per Laia Díaz 


Foto. Diari Més

L’església de Sant Miquel del Pla es va omplir ahir al vespre de gom a gom per acollir la presentació de l’opuscle de la Reial Germandat de Jesús Natzarè. En aquesta ocasió, la presentació va anar a càrrec del fitxatge més mediàtic que han aconseguit enguany les confraries de Setmana Santa de la ciutat: la periodista i actual directora de Televisió de Catalunya, Mònica Terribas. Fora del que és habitual, Terribas va fer un discurs de poc més de deu minuts. Curt, concís, contundent, que com va definir a posteriori el president de la Diputació, Josep Poblet, amb ben poques paraules va servir «per parlar de l’opuscle, per remarcar les conviccions i els valors que han de tenir els creients, per acabar fent un crit a l’esperança». Amb el posat seriós que la caracteritza, la periodista es va endur la que probablement ha estat l’ovació més llarga que s’ha pogut sentir en les presentacions d’opuscles que s’han celebrat enguany. El dubte és si el sentit aplaudiment va ser pel missatge de les seves paraules o per la brevetat del discurs, una característica poc comuna en aquests actes.Tot i que alguns, potser, van reconèixer-li les dues coses. Mònica Terribas va voler fer una reflexió sobre els valors que avui en dia es transmeten als més petits. «El que se’ls ensenya els fa egoistes i massa competitius i haurien d’aprendre a alegrar-se del triomf dels altres». Posant com a exemple la labor de Pere Casaldàliga, Terribas va demanar que no es perdés l’esperança, però que «cal aplicar una actitud activa per poder sortir d’aquesta crisi que ens ha retornat a un escenari de postguerra». Finalment, la periodista va convidar a fer una reflexió sobre «la situació col·lectiva de la societat que ha de començar a canviar una dinàmica que ja hem vist que no ens fa feliços». Abans de la presentació la coral dels aspirants de la Germandat va interpretar un parell de cançons.

Foto. Diari Més
D’altra banda, la presidenta de l’entitat va destacar que «tot i la situació» la confraria havia pogut restaurar els braços i les cares del pas de Jesús Natzaret.
Demà dijous, a dos quarts de nou del vespre a l’església de Natzaret, es farà la darrera presentació d’un opuscle d’aquesta Setmana Santa 2012. Serà la de la Congregació de Senyores de la Mare de Déu de la Soledat, que anirà a càrrec de Rosa Maria Virolés.