dilluns, 11 de febrer del 2013

ELS NATZARENS TRAURAN EN PROCESSÓ EL SANT CRIST DE LA SAGRISTIA DE LA CATEDRAL

Crist de la Sagristia. Foto. Josep M. Vall
La Reial Germandat de Jesús Natzarè celebrarà aquest any el 110 ANIVERSARI de la seva fundació amb un seguit d'actes, d'entre els quals destacarà la Processó Extraordinària amb el Sant Crist de la Sagristia de la Catedral de Tarragona. Aquest Sant Crist anònim d'estil barroc, estava dipositat antigament a l'església de Sant Miquel del Pla, seu cedida des de l'any 1988 per l'Arquebisbat de Tarragona a la Reial Germandat de Jesús Natzarè. 
Amb la desamortització de l'església a mitjans del segle XIX es traslladà amb la resta d'imatges a la Catedral de Tarragona, primer va estar al Museu diocesà i posteriorment el van depositar a la Sagristia on actualment es pot contemplar.
La processó es durà a terme el dia 2 de març amb el següent programa: A les 19h. sortirà en processó de la Santa Església Catedral de Tarragona, seguiran pels carrers Pla de la Seu, baixada del Patriarca, Merceria, Major, Cavallers i carrer del Compte, fins a l'interior de l'església de Sant Miquel del Pla, on es realitzarà una solemne cerimònia i s'adorarà la imatge. Tot seguit, cap a les 20h. tornada en processó fins a la Catedral   seguint el mateix recorregut a la inversa. 
Els germans natzarens que vulguin acompanyar la imatge a la processó desfilaran amb la seva corresponent vesta, i conviden a les demés confraries de la ciutat a acompanyar-los, abillats també, amb les seves respectives vestes.

Un dels altres actes per commemorar l'aniversari dels natzarens és una taula rodona que tindrà lloc el dia 9 de març a les 12h. a l'església de Sant Miquel del Pla, amb el tema "SETMANA SANTA A TARRAGONA, CAP A ON ANEM I COM HI ANEM" amb la intervenció de diverses personalitats de la Setmana Santa Tarragonina.
La Germandat també ens oferirà el 17 de març a les 18h. a l'església de Sant Miquel del Pla un concert amb la participació de la Banda de Cornetes, Gaites i Timbals de la Germandat  i la seva Banda Infantil.