dimecres, 20 de febrer del 2013

ELS ARMATS DE LA SANG ESTRENEN NOU EQUIPAMENT

El proper diumenge 17 de març els Armats de la Sang presentaran el seu nou vestuari. El projecte de renovació de l'equipament dels Armats amb micro-mecenatge va néixer l'any 2011, però per motius econòmics no s'ha pogut completar fins aquest any.  
En una entrevista efectuada a Tarragona Ràdio, el Sotsprefecte de la Sang Sr. Josep M. Fortuny i el Sr. Carles Micó Cornadó, membre de la Comissió del nou equipament, han donat més detalls del projecte.
En la fabricació del nou equipament hi han treballat diverses empreses: Les capes i els vestits han estat confeccionats a Tarragona per Ramon Herreries, les peces de cuir s'han fabricat a Lleida, les cuirasses metàl·liques han estat dissenyades per una empresa de San Cugat i fabricats a l'índia, i els cascs han anat a càrrec del muniquès Antoni Feldon. Per contra les llances i els escuts no es renovaran. 
Antoni Feldon és un especialista en equipament de l'època romana i treballa per grans produccions de Hollywood, on per exemple va ser l'encarregat del vestuari de "Gladiator".
Els vestits seran una reproducció fidedigna de la guàrdia Pretoriana existent a Tàrraco en època de l'emperador August. 
L'acte de presentació començarà a les 12h. Els Armats sortiran de la Casa de la Sang (plaça del Rei) i desfilaran fins a l'Amfiteatre on la Cohort Romana farà una petita exhibició i es lliuraran recordatoris als padrins dels armats que s'han fet càrrec de costejar cada un dels equipaments. L'apadrinament dels membres de la cohort romana (encara en queden 8 dels 40 membres per apadrinar) te un cost de 1850 euros per armat. 
Una novetat a destacar es la nova figura del Signífer que a partir d'ara portarà l'estendard que duia el Capità Manaies.

Josep M. Fortuny també ha explicat que el Via Crucis del Diumenge de Rams haurà de variar el seu itinerari ja que les obres que actualment s'estan fent al passeig Arqueològic impedeixen el seu pas. Aquest acte tindrà lloc per diferents carrers de la Part Alta.

Si voleu escoltar l'entrevista de Tarragona Ràdio podeu fer-ho a través d'aquest enllaç: