dilluns, 25 de febrer del 2013

MEDINA DEL CAMPO I TERUEL, PROTAGONISTES AQUEST CAP DE SETMANA A TARRAGONA

Les delegacions de la Setmana Santa de Medina del Campo i Terol han estat aquest cap de setmana a Tarragona per presentar-nos les seves respectives setmanes santes. 
Divendres va ser el torn de Medina del Campo, organitzat per l'Agrupació d'Associacions i a l'església de Sant Agustí van presentar com és i com se celebra la Setmana Santa d'aquest municipi de Castella i Lleó, una festivitat que va ser declarada a finals del 2011 per part del govern de l’Estat com a Festa d'Interès Turístic Internacional, per la seva antiguitat i les seves imatges renaixentistes. L'acte va acabar amb un concert organitzat per la Il·lustre Confraria de Sant Magí, Màrtir, de Barcelona, de la Cobla de Ministrers de la Ciutat de Tarragona que ens van oferir peces tradicionals de processó.
Dissabte dins el marc de les Visions de Setmana Santa organitzat aquest any per la Germandat de Nostre Pare Jesús de la Passió, els convidats van ser la Junta de Hermandades y Cofradías de Semana Santa de Terol (Aragó). El president d'aquesta entitat, José Manuel Muñoz, i el president de la Cofradía de la Entrada de Jesús en Jerusalén, Fernando Balén, van desgranar davant d'una atenta audiència alguns dels detalls més tradicionals d'aquesta celebració que l’any 2006 va ser declarada Festa d'Interès Turístic Nacional.

Ahir diumenge, les melodies de la Banda de l’Escola Municipal de Música de Medina del Campo van ressonar pels carrers del barri marítim del Serrallo. Va recórrer els carrers del barri mariner en una cercavila que va anar des de l’Escala Reial fins a la Llotja de Pescadors on aquesta formació va oferir un concert de música processional.  
 







(Fotografies extretes de Centro San Vicente Ferrer i Fer-Vi)