diumenge, 10 de març del 2013

COM SERÀ LA SETMANA SANTA DEL 2030?


Taula Rodona sobre la Setmana Santa tarragonina
El futur de la Setmana Santa passa per involucrar més als joves i evitar l'immobilisme. Aquesta és la principal conclusió que s'extreu de la taula rodona que, ahir al migdia, va organitzar la Reial Germandat de Jesús Natzarè a l'església de Sant Miquel del Pla i que entre altres preguntes, pretenia respondre a una interessant i ambiciosa qüestió: com serà la Setmana Santa de Tarragona de l'any 2030?
Sobre això van debatre representants de diverses entitats de la ciutat. Javier Tirado, del Gremi de Marejants, va exposar la necessitat de «inculcar als més joves les creences i la tradició», al mateix temps que es va mullar per «apostar per la qualitat i no tant per la quantitat. «És millor ser 15 timbalers i fer-ho bé que ser 60». Així mateix, Tirado va expressar el seu desig perquè, a curt termini, «hi hagi un espai en el que els músics de les confraries puguin assajar sense haver de molestar els veïns».
La més jove de la taula era Montserrat Boada, de La Salle, que va mostrar les seves preferències sobre la idoneïtat que la Setmana Santa «innovi i hagi més dinamisme». En aquest sentit, va explicar que una opció seria que les confraries sortissin del seu àmbit habitual i «poguessin apropar-se més als col·legis i a la societat en general».
En la mateixa línia es va expressar l'altra dona de la xerrada, Alexandra Tarragó, de la Soledat, que va remarcar que una possibilitat «seria que es fes com el Seguici a les escoles», alhora que va expressar la seva voluntat de «fomentar la formació» i «seguir les tradicions».
El natzarè Magí Mejías va indicar que, per fomentar el dinamisme, és bo que els components de les entitats «passin per diverses responsabilitats» dins de cada confraria o Germandat.
Finalment, el més contundent va ser Salvador Guinart, que va apostar per «deixar enrere la caspa» i apostar per la modernització. «Ara que hi ha un alcalde proper a la Setmana Santa és el moment de demanar el museu», va indicar finalment Guinart per tancar la xerrada.

Article d'Octavi Saumell extret del Diari de Tarragona (10-3-2013)