dissabte, 30 de març del 2013

LA PROCESSÓ ACABA ABANS D'HORA SUSPESA PER LA PLUJA

La pluja va deslluir la desfilada de la processó. Foto. Tarragona Ràdio
La processó del Sant Enterrament no va poder finalitzar aquest any a causa de la pluja. Van sortir tots els misteris, però els últims van haver de tornar enrere per tal de que no es mullessin. La Soledat va passar pel Portal de Sant Antoni, i a prop de l'església de Sant Llorenç va haver de retrocedir. Sí que van poder acabar el seu recorregut els Armats, el Sant Sopar, l'Oració a l'Hort, Vetlleu i Pregueu, el Prendiment de Jesús i la Flagel·lació. La resta de passos es van quedar a mig camí.
Desprès de mesos d'assaig i de preparatius, els fidels a la Setmana Santa van poder viure amb fervor un dels dies més importants per a ells, però la pluja va espatllar el final.
El pas Vetlleu i Pregueu tapat amb plàstics. Foto: Diari Tarragona 21 
Hores abans de començar la processó es veia molt moviment pels carrers de la ciutat. Va ser gairebé impossible trobar un lloc on aparcar. Fidels o només curiosos no van faltar a una cita on la tradició i la religió van ser les protagonistes indiscutibles. Però la pluja també va voler irrompre a la processó.
El cel va començar a tapar-se cap a les primeres hores de la tarda, fet que va provocar alarma entre els membres de les associacions tarragonines que no volien que els seus misteris es quedessin sense poder desfilar pels carrers de la ciutat.
Tot i la por, van sortir tots i cada un dels passos. Si bé va anar ploviscant amb diferent intensitat durant la tarda-nit, res no va impedir que els congregants peregrinessin rera els misteris. No obstant els últims passos no arribaren al final.
El Retorn del Calvari entrant a la Catedral
Foto. Ton Alujas (Tarracofrade)
Durant la tarda, a la Plaça del Rei la majoria de passos van ser coberts amb plàstics amb l'objectiu de que la pluja no els mullés. Aquest any a més, degut a la pluja, les agrupacions van anar més depresa  i els misteris van emprendre la marxa més ràpida para no veure's afectats.
A les nou de la nit els paraigües van fer acte de presència. El petit xàfec es va convertir en alguna cosa més, i a conseqüència un dels passos que ja estava a la Plaça de la Font, el del Sant Sopar, va ser cobert amb un plàstic per tal de no malmetre'l. 
Els Armats també van haver de parar a prop de la Rambla Vella per la pluja. No obstant, desprès d'uns pocs minuts, la processó va re-emprendre el seu recorregut normal i no hi va haver cap incidència considerable.
Tampoc la gent va voler abandonar el seu lloc tot i la pluja. Els carrers per on passaven els misteris continuaven igualment plena de públic.
Una de les confrares del misteri del Sant Sepulcre, Elena Gavaldà, va comentar que aquest any no traurien les cues que arrastraven de la vesta per no mullar-les mentre realitzaven el trajecte.
Però poc abans de les onze de la nit l'organització va rebre una trucada des del centre de control (on es vigila la marxa de la processó situat a la casa de La Sang), avisant de l'arribada d'un xàfec important, i per tant, es va decidir finalitzar la marxa dels passos. A pocs minuts de les onze de la nit la processó del Sant Enterrament arribava a la seva fi. 
Els misteris van ser traslladats ràpidament a la busca d'un lloc per resguardar-los, mentre el públic que encara quedava pels carrers marxava a casa entristits per no haver pogut veure acabar la processó del Sant Enterrament.

Article de Irene Rubió, extret del Diari de Tarragona, edició del 30.03.2013