diumenge, 10 de març del 2013

TARRAGONA I PALÈNCIA UNIDES PER LA SETMANA SANTA


La delegació de Tarragona.  Fotografia: Diario Palentino.es
El Teatro Principal va acollir ahir la presentació de la Setmana Santa de Tarragona dins del cicle d'activitats "Pòrtico Cofrade". D'aquesta manera, la ciutat tarragonina tornava la visita a la delegació de Palència que l'any passat va mostrar les característiques de la Setmana Santa a terres catalanes.
L'alcalde de Palència, Alfonso Polanco, i el president de la Germandat de Confraries, Ángel Martínez, van donar la benvinguda al president de l'Agrupació d'Associacions de la Setmana Santa de Tarragona, Joaquim Julià, i el cronista de la ciutat, Josep Maria Sabaté. Polanco va donar algunes pinzellades sobre el present i el futur de la ciutat i va parlar de la possibilitat de designar un cronista de la Setmana Santa tal com ja tenen a Tarragona.
A continuació, Joaquim Julià va agrair les atencions rebudes en la seva visita a la província de Palència i va destacar que la celebració de la Setmana Santa posa de manifest «la religiositat popular comuna però amb diferències» en les diferents ciutats espanyoles. «Són iguals en els seus símbols per diferents les percepcions», va matisar.
Per la seva banda, el cronista oficial de Tarragona va deixar en segon pla la intervenció que tenia preparada, ja que com va reconèixer «venia crescut de la Imperial Tàrraco i aquest matí m'han donat una lliçó d'humilitat en visitar la Vila Romana de la Olmeda», que va recórrer en companyia del president de la Diputació de Palència.
En la seva locució, Josep Maria Sabaté va establir els paral·lelismes entre la Setmana Santa de Palència i la de Tarragona, destacant que ambdues es viuen «amb una fe senzilla però ferma» i «amb un religiositat popular viva i palpitant».
També va destacar que la preparació dels actes litúrgics de la Setmana Santa són similars en ambdues capitals, amb la col·laboració de totes les Germandats i Confraries en l'organització dels actes previs i el programa oficial.
Posteriorment, va parlar d'alguns dels moments i llocs més importants de la Setmana Santa tarragonina, per després donar pas a la projecció d'un DVD amb les imatges destacades dels actes que es celebren a la capital catalana.

Article de Laura Burón extret de "Diario Palentino.es" i traduït al català. Si voleu veure l'original entreu al següent enllaç: La Semana Santa de Tarragona en Paléncia.