dissabte, 15 de març del 2014

AHIR ES VA PRESENTAR L’OPUSCLE DE L’AGRUPACIÓ D’ASSOCIACIONS

Presentació de l'opuscle. (Foto facebook Germandat NPJP)
L’església de Sant Agustí va ser ahir el simbòlic escenari de la presentació de l’opuscle 2014 de l’Agrupació d’Associacions de Setmana Santa, el comú a totes les confraries. Un acte que es va desenvolupar precisament a l’emplaçament que es convertirà a partir d’aquest any en museu de la Setmana Santa tarragonina. O, com va precisar Albert Vallvé, en qualitat de vicepresident de la  Diputació, «millor dir-li exposició permanent que museu per tal que el temple no perdi el seu valor com a lloc de culte».

Portada de l'Opuscle



Una presentació que va anar a càrrec del vicari episcopal Jordi Figueras, que va aprofitar l’ocasió per realitzar un minuciós repàs a la Passió, les seves fases, els seus detalls i la manera en que va quedar recollit als Evangelis. «La Setmana Santa és això. És admirar, en pau de cor i serenitat de l’ànima, i amb actitud de contemplació, el misteri», va concloure Figueras, abans de descriure, punt per  punt, el contingut de l’opuscle d’aquest any. Precisament, es compleixen 15 anys des de que l’Agrupació va impulsar el nou format d’opuscle, «que ha estat un èxit i es un referent en tot l’Estat espanyol», va dir Joaquim Julià, i per això un dels obsequis que es van entregar al final de l’acte va ser al coordinador de la publicació, Quim Mas Carceller. L’altre, per suposat, a Jordi Figueras per la seva «magistral presentació de l’opuscle».

La presentació de l’opuscle de l’Agrupació inicia les presentacions de les publicacions de les demés confraries, que començaran el dilluns amb la de la Germandat del Ecce-Homo. 

Article publicat al Diari de Tarragona dissabte 15 de març de 2014 per Francisco Montoya