dilluns, 31 de març del 2014

EL CARÀCTER 'SERRALLENC' MARCA L'OPUSCLE DEL PAS DE LA PRESA DE JESÚS


Portada de l'Opuscle
«Mentre hi hagi records i sentiments, la història continuarà». Amb aquestes paraules de Josep Ramon Tules -més conegut com Pitu Mosquits-, president de l'Associació del Pas de la Presa de Jesús, començava la presentació de l'opuscle. No es podia trobar cap cadira buida al saló d'actes de la Confraria de Pescadors.
La lloança constant al caràcter i personalitat d'un serrallenc va ser la tònica seguida durant el discurs de presentació de l'opuscle. Albert Abelló, president de la Cambra de Comerç, va presentar el llibre de memòries de l'Associació del Pas de la Presa de Jesús. «He passat una gran part de la meva vida al barri del Serrallo, per això em fa especial il·lusió formar part activa d'aquest acte», va explicar el president de la Cambra de Comerç, acompanyat d'una gran emoció al explicar records de la seva infància vinculada al barri mariner de Tarragona.
Albert Abelló va referir-se al paper i caràcter «enèrgic i treballador» que desenvolupen les dones del Serrallo. Reconeix que al barri «les senyores sempre manen i gestionen els quefers».
60 pàgines mostren les memòries del 2013 protagonitzats pels 251 confrares que formen l'Associació del Pas de la Presa de Jesús. Articles religiosos,escrits en record als difunts membres de l'Associació, el programa d'actes, històries que animen a la participació i una multitud de fotografies configuren l'Opuscle dels de la vesta gris.
Esteve Ortiz,president de la Confraria de Pescadors, va assegurar que «la fe i el coratge acompanyen als pescadors no solament durant la Setmana Santa; aquests conceptes son necessaris per encarar el dia a dia dels serrallencs».  

Albert Abelló va ser el presentador de l'Opuscle de l'Associació del Pas de la Presa de Jesús. Foto Fer-Vi
 Article publicat al Diari de Tarragona dissabte 29 de març de 2014 per Carla Pomerol