dijous, 20 de març del 2014

EL GREMI DE PAGESOS VA PRESENTAR AHIR EL SEU OPUSCLE

El Barceloní Ignasi García va presentar l'Opuscle
Foto Cristina Aguilar-Diari Més
El Gremi de Pagesos de Sant Llorenç i Sant Isidre va presentar, ahir dimecres, el programa de l’entitat en una trobada que va sumar més de 150 assistents. En aquest cas, l’encarregat de presentar l’opuscle va ser l’actual comissari d’afers religiosos de l’Ajuntament de Barcelona, Ignasi Garcia Clavel. El barceloní va destacar la capitalitat que ostenta la ciutat de Tarragona, en termes d’església.
Durant l’exposició del programa, el president del Gremi, Raül Font, va subratllar diverses novetats que han tingut lloc en el darrer any. D’una banda, va convidar a tots els presents a la missa que se celebrarà el dia 6 d’abril, amb motiu de la restauració d’una de les peces litúrgiques del centre, la relíquia del Sant Llàtzer. Així mateix, el president va destacar que, un any més, els armats de Constantí tornaran a desfilar al costat del Gremi de Pagesos.
Portada Opuscle del Gremi de Pagesos
Pel que fa al balanç del Gremi, Font va destacar que, en les properes setmanes, entraran en al tercera fase de les obres de la casa que està annexada a l’església de Sant Llorenç. D’aquesta manera, explicava que necessiten un crèdit valorat en 20.000 euros per acabar de condicionar l’escala, els banys i alguns dels pisos d’una casa que data del segle XIV. Amb la totalitat de les reformes, des del Gremi calculen que per la celebració estiuenca de Santa Magdalena, ja es pugui inaugurar.
Així mateix, el president va subratllar que «comptem amb més de 700 anys d’història, ja que som l’agrupació més antiga de tot Tarragona i el Gremi prové de l’Edat Mitjana».
Per la seva banda, el director de l’Oficina d’Assumptes Religiosos de Barcelona, Ignasi Garcia, es va mostrar satisfet de poder presentar l’acte i va dir que «em sento molt català i estimo la vostra ciutat per la capitalitat en l’església, que ostenta». A més, Garcia va recordar els vincles que l’uneixen amb la ciutat en haver compartit treballs i projectes al voltant dels serveis penitenciaris, i va animar als presents a «aconseguir fer reviure la Setmana Santa en tots els seus exponents». L’exposició del programa del Gremi va comptar amb la presència de diverses personalitats com van ser el mossèn Francesc Gallart Magarolas, l’alcalde Josep Fèlix Ballesteros, el vicepresident de la Diputació Albert Vallvé i el president de l’Agrupació d’Associacions de la Setmana Santa, Joaquim Julià.

Demà divendres tindrà lloc el concert de la Banda de Música de l’Associació La Salle.

Article publicat al Diari Més Tarragona, dijous 20 de març de 2014 per Anna Fortuny