dimarts, 18 de març del 2014

JOSEP BERTRAN VA PRESENTAR L'OPUSCLE DEL SANT ECCE-HOMO

Josep  Bertran junt a l'alcalde de Tarragona,ahir al vespre
Foto Cristina Aguilar, Diari Més
Després de la presentació de l’opuscle de l’Agrupació d’Associacions de Setmana Santa, celebrada el passat divendres, els actes de Setmana Santa continuaven, ahir dilluns, amb la posada en escena de l’opuscle de la Germandat del Sant Ecce-Homo de Tarragona. L’acte va anar a càrrec del director general de comunicació i cap de relacions externes de Repsol, Josep Bertran, qui va definir-lo com «una microlliçó d’història».
La sala de l’Antiga Audiència es va omplir de gom a gom amb la presència de diversos representants del consistori tarragoní, del Port de Tarragona, del Consell Comarcal, entre d’altres. L’acte va servir per fer un reconeixement a la Reial i Venerable Congregació de la Puríssima Sang de Nostre Senyor Jesucrist. La presidenta de la Germandat, Elvira Ferrando, va explicar que «al llarg de 57 anys, el pas de l’Ecce-Homo ha estat acollit dins de l’església de Natzaret de La Sang. Ara, després de més de mig segle, el pas de l’Ecce-Homo es traslladarà fins a l’Església Sant Agustí, juntament amb nou passos més», provinents de nou germandats que tampoc disposen de seu pròpia per guardar els passos. La presidenta també va posar en relleu les restauracions que han dut a terme en els darrers anys i va definir la celebració del 2014 com «una Setmana Santa de Reafirmació».

Portada de l'Opuscle
Per la seva banda, Josep Bertran, va destacar que, tot i no ser tarragoní d’arrel, «em sento com a casa» i va considerar que «mantenir la tradició dels opuscles va més enllà d’un resum dels actes de les germandats, ja que s’aconsegueix donar microlliçons d’història, cadascun des de la seva perspectiva». El secretari de la germandat, Pere Ramon Armesto, va anunciar que «el vice-president de la Diputació, Albert Vallvé, serà l’abanderat d’enguany, juntament amb dos cordonistes, el president d’honor de la Germandat, Elias Torres i l’actual tresorer, Salvador Borrell».
A més, el secretari va destacar que, actualment, la germandat compta amb uns 450 socis i va recordar que, des de l’agrupació, «intentem ajudar econòmicament als socis, arran de la difícil situació, i no els hi cobrem la quota».
La banda de la Germandat va tancar l’acte de presentació amb la interpretació del Virolai, una de les peces més simbòliques que l’agrupació ha representat en diverses ocasions a Montserrat. Així, aquesta elecció va ser una forma de commemorar els quinze anys del tresorer en el càrrec.

Avui, nou programa
Les presentacions prèvies a la Setmana Santa tarragonina continuen avui. El Col·legi d’Advocats i Farmacèutics de Tarragona, al carrer d’Enric Ossó, ha estat l’escenari triat per presentar el programa de la Congregació del Venerat cos de Jesucrist en el
Descendiment de la Creu. La presentació anirà a càrrec d’Anton Vives i començarà a un quart de vuit del vespre. 
Demà serà el torn de la presentació del programa del Gremi de Pagesos de Sant Llorenç i Sant Isidre.

Article publicat al Diari Més Tarragona, dimarts 18 de març de 2014 per Anna Fortuny