divendres, 28 de març del 2014

L'ENTRADA DE DONES A L'ASSOCIACIÓ DE LA PRESA DE JESÚS FA CRÉIXER ELS SOCIS

L’Associació del Pas de la Presa de Jesús-Confraria de Pescadors, celebra que l’estat de l’agrupació es troba en bona salut. Així ho explica el seu president, Josep Ramon Tules, qui assegura que des de l’entrada de les dones, ja fa més de deu anys, la Confraria de Setmana Santa ha vist com creixia el seu nombre de socis i es mantenia. Així mateix, Tules explica que, des de la creació de l’associació, ara fa set anys, el nombre de socis ha passat de 80 a prop de 250.

L'Associació  del Pas de  la Presa de Jesús organitza activitats diverses - Foto: Cedida Associació del Pas

El president destaca que, amb l’agrupació, es va més enllà del culte religiós, ja que duen a terme activitats culturals i musicals. Així, Tules recorda que, a través de les trobades de portants i timbalers, aconsegueixen reunir al voltant de 400 persones. La memòria de l’últim any es podrà consultar a partir de la presentació de l’opuscle, que tindrà lloc avui a les vuit del vespre. La llotja del peix de Tarragona acollirà la presentació del programa de l’assocciació, el presentador del qual serà el president de la Cambra de Comerç, Albert Abelló. 
Tules també recorda que, a partir del 12 d’abril, es podrà visitar el pas exposat a l’Església de Sant Agustí. Així, des de la Confraria veuen amb bons ulls que els ciutadans puguin contemplar la figura durant tot l’any. 
Amb tot, el president recorda que el pas sortirà el proper Divendres Sant i pel Viacrucis, moment en el que una quinzena de portants, durant el pas a les espatlles. Pel que fa a la banda de timbalers, un total de 36 persones faran sonar caixes i timbals per Setmana Santa.

Article publicat al Diari Més Tarragona, divendres 28 de març de 2014 per Anna Fortuny