dijous, 24 d’abril del 2014

DIJOUS SANT A TARRAGONA RÀDIO. ESPECIAL DES DE LA PLAÇA DEL REI



Com cada dijous Sant, us oferim un programa especial des de la plaça del Rei, davant de la seu de la Venerable Congregació de la Puríssima Sang. A l’obertura d’aquest especial, ens acompanyarà la regidora de Turisme de l’ajuntament,Pat Anton. Parlarem de l’impacte de la setmana Santa com a reclam turístic.  La nostra celebració ja és festa d’Interès Turístic Nacional, per la Generalitat. Un pas previ per a ser nomenada Festa d’Interès Turístic Nacional per part de l’Estat. De tot plegat, en parlem amb el sostprefecte de la Sang,Josep M. Fortuny.
Ens acompanyarà el president dels hotelers tarragonins, Xavier Jornet. Estan plens els hotels de la ciutat per Setmana Santa? Us ho explicarem. També parlarem de la Processó del Sant Enterrament i de la recollida del Armats. En parlarem el coordinador de tot plegat, el Joan Álvarez.

Foto Cedida Tarragona Ràdio

A la segona hora d’aquest programa especial, us parlarem de la exposició que podeu visitar al Seminari, sobre els 20 anys de portar al Coll del Pas de l’Horació a l’Hort, de la l’Associació de la Salle.  Ens ho explicarà qui l’ha coordinat, Sergi Baches. Per cert, que escoltarem en directe el so de la Banda que l’acompanya. Amb ell, i amb el cap dels portants, Dani Serrano.

El Gremi de Marejants commemora el vintè aniversari de la banda i els pas del “Sant Sopar”. Ja han publicat un llibre i aquest proper diumenge organitzen una trobada de Bandes al Serrallo, amb més de 500 participants. Amb el títol de "vint anys, vint bandes" s’agruparan formacions, sobretot, de la ciutat però també de provinents de diversos punts del Camp de Tarragona i d’Alcanyís, d’on és la família Tirado, que ha estat clau en l’impuls de la banda del Gremi.
També s’aprofitarà per oferir als assistents menjars típics del barri mariner, com arrossejats o sardines....
Ens acompanyarà Esther Maixé, autora del llibre “Instants d’un sopar” i membre de la banda que, per cert, ens podrà explicar com es viu la  Setmana Santa a Sevilla, que ha visitat aquesta setmana.

Avui també us oferim des de la plaça del Rei l’espai habitual de Cuina, amb Francesc Lledó (que ens parlarà de les menges típiques de pasqua.
Carles Baches, novetats de la setmana Santa d’enguany, com que l’església de Sant Agustí s’ha estrenat com a seu de la Setmana Santa. Acull els deu passos que actualment no tenen una seu estable i que pertanyen a diverses entitats. Parlem també dels 100 anys del primer pas de la “Flagel·lació” de la Sang. L’Original es va cremar.
 
Foto Cedida Tarragona Ràdio

Amb Joaquim Julià, president de l’agrupació d’associacions de Setmana Santa. Us explicarem com hana nat els molts actes que s’han celebrat fins ara, com el Pregó, que va anar a càrrec de l’alcalde de Lleida, Àngel Ros. Però el més important, us explicarem els actes que encara s’han de viure intensament.
Amb el gestor cultural, Jordi Bertran, us explicarem què ens diferencia de la resta de setmanes santes de l’Estat i també què és allò que tenim i que ens posiciona per aconseguir ser festes d’interès turístic estatal, ja ho som a nivell nacional. Per ell, el Jordi ens parlarà des de Granada, ens podrà explicar com es viu a Andalusia al Setmana Santa.  

VÍDEO



ÀUDIOS