dimarts, 15 d’abril del 2014

EL VIACRUCIS MÉS «SENZILL» OMPLE ELS CARRERS DE LA PART ALTA DE TARRAGONA

El ritme de la Setmana Santa tarragonina no s’atura gràcies al Viacrucis Processional. Més de tres-centes persones van participar en el viacrucis del Dilluns Sant que va tenir lloc pels carrers de la Part Alta durant tot el vespre d’ahir. El president de l’Agupació d’Associacions de Setmana Santa, Joaquim Julià, definia el viacrucis com un acte «senzill i emmarat de silenci». Amb aquests dos trets Julià detalla que la Setmana Santa «continua viva» i va recordar que l’exposició de passos a l’Església de Sant Agustí «ja ha rebut moltes visites». A més, Julià va manifestarque, durant els dies de Setmana Santa, «les esglésies de la ciutat reben visites ja que s’obren a turistes i ciutadans».
El viacrucis estava organitzat per la Congregació del Descendiment, l’Associació La Salle i la Confraria de Sant Magí, Màrtir, els membres de les quals van desfilar en aquest mateix ordre. La imatge del Crist de l’Il·lustre Confraria de Sant Magí, Màrtir, va partir de l’ermita de Sant Magí, des del Portal del Carro, i va desenvolupar un recorregut pels carrers de al Part Alta. Així, la comitiva en silenci va passar per carrers com l’Arc de Sant LLorenç, el Pla de la Seu, la plaça de les Peixateries, fins tornar al Portal del Carro.

Un moment del Viacrucis celebrat ahir Dilluns Sant, per la Part Alta de la ciutat. Foto Cristina Aguilar. Diari Més
Processó amb armats
Els actes per avui, Dimarts Sant, se centren en el Viacrucis per l’interior de l’església de Sant Francesc d’Assís, organitzat per la Reial Germandat de Jesús Natzarè a les set de la tarda. Una hora més tard, els carrers de la Part Alta acolliran una processó que, en aquesta ocasió, comptarà amb la participació d’un escamot dels armats de la Congregació de la Puríssima Sang, els tres passos –El Cirineu, Jesús Natzarè i Jesús és Despullat de les vestidures– i un grup de penitents amb la creu al coll i el Sant Crist. A més, a nivell instrumental, el Cor d’Aspirants, la Banda Infantil de Timbals, la Banda de Cornetes, gaites i timbals de la Germandat i una formació de ministrers marcaran el ritme.

Article publicat al Diari Més Tarragona, dimarts 15 d'abril de 2014 per Anna Fortuny