dissabte, 12 d’abril del 2014

'LA PRIMAVERA TARRAGONINA FA OLOR A SETMANA SANTA'

Pas de la Pietat
Una processó fundada en la tradició i «una acte íntim i molt nostre», segons Rosó Claravalls, presidenta de la secció de Senyores de la Pietat. Els carrers de la Part Alta de Tarragona s’ompliren ahir a la tarda per contemplar la  processó del Gremi de Pagesos de Sant Llorenç i Sant Isidre. Una hora abans, a les set de la tarda, va tenir lloc el  Viacrucis a l’interior del temple d’estil gòtic de Sant Llorenç. Monsenyor Francesc Gallart Magarolas, rector de Sant Magí, va ser el mestre de cerimònies. Antigament, el  Viacrucis del Gremi de Pagesos es representava pels carrers de la ciutat.
Poc a poc, la Plaça de la Pagesia i les escales situades al pàrking Jaume I s’ompliren per contemplar el particular só dels timbals i el perfecte brandar dels misteris protagonistes. La processó, presidida pel Sant Crist de la secció de Senyores de la Pietat, va tenir la participació dels misteris de la Pietat i del Sant Sepulcre, acompanyats per les respectives bandes de tambors i dels Armats del Gremi. A la peregrinació van intervenir, per tercer any consecutiu, els Armats de La Sang de Constantí. Com és costum, la reverència que ofereix el Sant Sepulcre a la Pietat va donar la sortida ala processó.
Mentre la nit anava caient, l’intensa llum dels ciris dels aproximadament 150 participants, il·luminaven els carrers de la Part Alta de la ciutat.Com és habitual, les autoritats i presidents d’altres congregacions tancaven la processó.

Pas del Sant Sepulcre
Rosó Claravalls, presidenta de la secció de Senyores de la  Pietat, assegurava que «és un dia especial, ja que el Sant Crist només surt al carrer en aquest acte». Per una altra banda, Ramon Gómez, portant del pas del Sant Sepulcre des de fa més de 25 anys, va confessar que «la sensació de portar la  imatge és un dels sentiments més intensos de qualsevol setmanasanter». El veterà portant assegurà que «la primavera tarragonina fa olor a Setmana Santa».

Per alguns membres de les congregacions, aquest acte és un assaig general per preparar la solemne processó del Divendres Sant. Nervis, il·lusió, orgull i fe són els quatre components que conformen el Viacrucis i la processó del Gremi de Pagesos realitzat ahir.

Article publicat al Diari de Tarragona dissabte 12 d'abril de 2014 per Carla Pomerol