dimecres, 16 d’abril del 2014

LA PROCESSÓ DE LA REIAL GERMANDAT DE JESÚS NATZARÈ, PROTAGONISTA

Pas de Jesús Natzarè. Foto Daniel Pallejà
L’esperit de la Setmana Santa tarragonina va omplir de nou els carrers de la Part Alta de la ciutat amb la celebració d’una solemne processó presidida per la Reial Germandat de Jesús Natzarè, ahir dimarts. El vespre primaveral va acompanyar a centenars de persones, fidels i turistes, que es van aplegar per carrers com la Rambla Vella o la Baixada de la Peixateria, per inundar la ciutat en una processó formada per tres passos. Ara bé, el toc diferenciador de la desfilada religiosa el van marcar diversos grups i elements musicals de les entitats de Setmana Santa. Així, acompanyant al tres misteris dels Natzarens, s’hi va poder trobar un escamot dels armats de la Congregació de la Puríssima Sang. A la vegada, la Germandat de Jesús Natzarè va poder mostrar la implicació dels seus membres a través del Cor d’Aspirants, la Banda Infantil de Timbals i la Banda de cornetes, gaites i timbals. A tot això, també s’hi va afegir un grup de penitents que duien la creu al coll i el Sant Crist, i una formació musical de ministrers.
La processó va iniciar-se al voltant de les vuit del vespre, gairebé una hora després que l’església de Sant Francesc d’Assís es convertís en l’escenari de la missa i el viacrucis per l’interior del centre de culte. Entre els passos de la Germandat s’hi van trobar El Cirineu, Jesús de Natzarè i Jesús és Despullat de les seves Vestidures.

Els Armats de La Sang encapçalaven la Processó. Foto Daniel Pallejà
D’altra banda, la Setmana Santa de al ciutat gairebé arriba a l’equador amb els actes d’avui dimecres. En aquesta ocasió l’església de Sant Joan Baptista serà l’encarregada de dur a terme el Rés del Rosari del Dolor a les set del vesper. Poc després, al voltant de tres quarts de vuit, es donarà el tret de sortida a la Processó del Dolor, a través de la Germandat de Nostre Pare Jesús de la Passió. Hi participaran els armats de la Confraria de la Creu, de Torredembarra, seguits dels cinc passos corresponents al Rosari del Dolor. Entre aquests s’hi troben L’Oració de Jesús a l’Hort –Associació La Salle–, La Flagel·lació –de la Congregació de la Puríssima Sang–, Ecce-Homo –Germandat del Sant Ecce-Homo–, El Cirineu –Germandat de Jesús Natzarè– i el misteri de Jesús de la Passió i Sant Crist –que correspon a la Germandat de Jesús de la Passió–.

Article publicat al Diari Més Tarragona, dimecres 16 d'abril de 2014 per Anna Fortuny