dilluns, 7 d’abril del 2014

‘LA SETMANA SANTA NO HA DE SER UNA DESFILADA PER LLUIR VESTITS I PENTINATS’

La llicenciada en Dret i confrare Ana Luisa Bozalongo fou l’encarregada de presentar l’opuscle de la Germandat de Nostre Pare Jesús de la Passió

Portada de l'Opuscle
«La Setmana Santa de Tarragona no ha de ser una desfilada per lluir vestits i pentinats». És la petició que va fer ahir Francesc Ferrer, president de la Germandat de Nostre Pare Jesús de la Passió, durant l’acte de presentació de l’opuscle de l’entitat. Ferrer, «sense pretendre donar lliçons però sí sensibilitzar, especialment el jovent», va apuntar que per participar en els actes «ha d’existir fe, religió i seriositat».
El president de la Germandat avançà que enguany la Banda de Tambors del Sant Sepulcre del Gremi de Pagesos serà l’encarregada d’obrir la processó del Diumenge de Rams com a grup convidat en aquesta edició. Ferrer també anuncià que enguany la bandera de la germandat serà portada pel delegat del Govern de la Generalitat a Tarragona, Joaquim Nin, present a l’acte.
Després que el vicepresident de l’entitat, Jesús Graupera, glossés la figura de la presentadora del llibre d’enguany, Ana Bozalongo va començar la seva intervenció centrant-se en el significat del Diumenge de Rams, el dia que la Germandat organitza la  processó coneguda com la de La Borriquita, en referència al pas on hi ha una burra que porta Jesús. Bozalongo féu un paral·lelisme entre la seva Calahorra familiar i Tarragona. Les dues tenen una Setmana Santa especial: la primera és d’interès regional i la segona, nacional decretada pel Govern de la Generalitat de Catalunya.
Un moment de l'acte. Foto Germandat NPJP
Finalment se centrà en l’opuscle i anà desgranant els articles que es publiquen, con el de l’arquebisbe Jaume Pujol, sobre les tragèdies actuals. No podien faltar els articles de l’alcalde Ballesteros, del president de la Diputació, de mossèn Jordi Figueras –rector de la parròquia de Sant Joan, seu de la Germandat-, del president del Consell Comarcal del Tarragonès, del president del Port de Tarragona i del president de l’Agrupació d’Associacions de Setmana Santa.
En l’opuscle d’enguany, que és el número 28, també recull el programa d’actes de la  parròquia de Sant Joan i els de la  Germandat per aquesta Setmana Santa, a més de la memòria d’activitats del darrer any i altres articles de caire històric i poètic.
Finalment també van intervenir Joaquim Julià, president de l’Agrupació d’Associacions, Josep Fèlix Ballesteros –que inicialment s’excusà per arribar 15 minuts tard a l’acte- i el delegat del Govern de la Generalitat. 
El Cor Jove Schola Cantorum va interpretar diverses peces corals per finalitzar l’acte.  

Article publicat al Diari de Tarragona diumenge 6 d'abril de 2014 per Àngel Juanpere