divendres, 4 d’abril del 2014

L'ASSOCIACIÓ LA SALLE PRESENTA UN OPUSCLE MARCAT PEL RELLEU GENERACIONAL

Portada Opuscle
L’església de Jesús i Maria de Tarragona es va convertir en l’escenari per presentar l’opuscle de l’Associació La Salle, ahir dijous. En aquesta ocasió, un exalumne però també professor del col·legi, Sergi Baches, va ser l’encarregat d’exposar els detalls del programa. Tot això es va produir sota la mirada d’una associació que, any rere any, manté l’esperit i les ganes de fer viure la Setmana Santa, a través d’un relleu generacional molt marcat, que passa de pares a fills.
El tret de sortida de la presentació va anar a càrrec del president de l’entitat –i també president de l’Agrupació d’Associacions de Setmana Santa– Joaquim Julià, el qual va destacar que «és als carrers on viu la memòria de la Setmana Santa, on vam aprendre i ara aprenen les noves generacions». Així mateix, el presentador Sergi Baches va destacar l’estreta relació que, des de ben petit, ha mantingut amb l’entitat. Així, explicava que «vaig entrar a La Salle amb sis anys, ara en tinc 37 i en sóc professor, i mai m’he n’he separat, ja sigui fent els Pastorets o com a portant». D’aquesta manera, Baches destacava que «els joves van tenir una gran oportunitat d’implicar-se en l’associació a través dels passos en rodes i amb la banda de timbals». A tot això, el professor va recordar que, enguany, l’entitat celebra el vintè aniversari del pas portat a espatlles de l’Oració de Jesús a l’Hort, i els quinze anys de la posada en marxa de la banda de timbals. A mode de curiositats, Baches va destacar que, entre els articles del programa, s’hi troba un text en el qual es dóna a conèixer «a la samaritana Santa Fotina, una figura desconeguda pels evangelistes». A més, també va subratllar «la simbologia al voltant de les potències de l’ànima, els tres raigs de llum que envolten la figura de Jesús».
La trobada va comptar amb la presència de mossèn Antoni Martínez, el conciliari i germà de l’agrupació Jesús García García i l’alcalde Josep Fèlix Ballesteros.
Durant tot l’any, l’entitat durà a terme activitats per commemorar els dos aniversaris. D’aquesta manera, dilluns es va inaugurar una exposició que repassa «la part més humana de l’entitat», va explicar Baches. El professor va recordar que «mai s’havia fet una exposició retrospectiva de la mà d’una cinquantena de persones». Tot aquell que vulgui conèixer l’entramat de l’organització ho podrà fer a través de les imatges que resten exposades al vestíbul del Seminari de Tarragona durant la Setmana Santa.

Sergi Baches va ser l'encarregat de presentar l'Opuscle de L'associació. Foto Fer-Vi


Article publicat al Diari Més Tarragona, divendres 4 d'abril de 2014 per Anna Fortuny