divendres, 10 d’octubre del 2014

COFRADÍA UNIVERSITARIA DE LA COHORTE ROMANA Y SANTA CENA, 1964-1969

Enguany fa 50 anys que es va fundar la “Cofradia Universitaria de la Cohorte Romana y Santa Cena”, una entitat que per espai de sis anys (del 1964 al 1969) va formar part de la nostra Setmana Santa, integrada per alumnes i professors de la Universitat Laboral de Tarragona “Francisco Franco”, i de la qual avui dia poca gent recorda.
Sabem que durant aquesta època, el grup d’armats de la Congregació de la Sang es va nodrir d’alumnes de la Universitat, alumnes que en majoria provenien d’altres localitats de la geografia espanyola. També tenim constància de l’inici de realització del pas del Sant Sopar que malauradament no es va arribar a finalitzar degut  a la dissolució de  la confraria.
Segons la premsa d’aquells anys i alguns records personals de diferents testimonis també desfilaren alguns membres amb la vesta reglamentaria de la confraria. L’escut i la vesta que corresponia al model aprovat per l’arquebisbat, era com el de la il·lustració:


Des d’aquest blog de la Setmana Santa Tgn fem una crida per tal de cercar fotografies testimonials de la desfilada amb vesta d’aquesta confraria -no de la Cohort Romana de la qual ja tenim multitud de fotografies- sinó només dels participants amb vesta tant de fila com de presidència.
Si teniu documents o coneixeu a alguna persona que en pugui tenir relacionats amb aquesta confraria (fotografies, vesta, medalla, etc..) poseu-vos en contacte amb aquest blog de la següent manera:
  • A través de l'e-mail del blog setmanasantatgn@gmail.com
  • A través de les nostres xarxes socials Facebook i Twitter
  • O trucant al telèfon 606 801 027 (Sr. Daniel Pallejà) 
Esperem la  vostra col·laboració.