dilluns, 2 de febrer del 2015

AQUEST CAP DE SETMANA TINDRÀ LLOC A TORTOSA EL SETÈ CONGRÈS DE CONFRARIES DE SETMANA SANTA DE CATALUNYA



Unes 200 persones procedents d’arreu de Catalunya, el Baix Maestrat i Perpinyà participaran en el setè congrés de confraries i germandats de la Setmana Santa de Catalunya, que començarà aquest divendres dia 6 a la ciutat de Tortosa.

Organitzat per l’Agrupació de Confraries de Tortosa, el congrés té l’objectiu d’analitzar l’actual situació i el futur d’aquesta manifestació religiosa.
S’han programat tres ponències, una sobre l’art i la transmissió de la fe, a càrrec del bisbe de Tortosa, Enrique Benavent. Una segona que analitzarà els relats evangèlics de la  passió, que tindrà com a ponent a José Luis Arín, vicari general de la diòcesi de Tortosa. I una tercera que analitzarà els nous impostos que afectaran les diferents confraries i agrupacions, fiscalitat i protecció de dades, que tindrà com a ponent a Sisco Canalda i Pili Fontanet.

Centre d'interpretació de la Setmana Santa Tortosina
Foto: Tortosa Turisme.cat
També s’ha programat unes aules de Setmana Santa, on analitzar com afrontar les restauracions dels diferents passos, la seva conservació, i que anirà a càrrec de Carme Clemente directora de l’escola d’art de Tortosa.

Finalment, es presentarà la candidatura de Valls per acollir la vuitena edició del congrés de confraries, s’oferirà un concert de música sacra a la Catedral de Tortosa i un sopar de gala al Parador Nacional.

L’Agrupació de Confraries de la Setmana Santa de Tortosa aposta per donar a conèixer, aprofitant el congrés, el patrimoni de la ciutat, amb un seguit de visites guiades per als congressistes al conjunt monumental.

El divendres els actes tindran lloc al teatre-auditori Felip Pedrell i el dissabte al campus l’Ebre de la URV i al pavelló firal de Remolins.
El primer acte previ al congrés ha estat l’exposició inaugurada aquesta passada setmana al primer pis del Centre d’Interpretació de Setmana Santa d’una exposició de diorames sobre escenes de la Passió de Crist. L’exposició consta d’una desena de diorames elaborats per l’associació de pessebristes de Sant Pere del Torelló.


Trobareu més informació clicant a: Setmana Santa de Tortosa 

Article publicat a Diari de Tarragona, dissabte 24 de gener de 2015