divendres, 27 de febrer del 2015

LA SETMANA SANTA ENCETA ELS ACTES PREVIS AMB SANT AGUSTÍ AL CAPDAVANT

La tècnica de Cultura de l’Ajuntament, Ester Roca, va ser la presentadora de l’acte

Portada Opuscle 2015
L’església de Sant Agustí va donar el tret de sortida als actes previs de la Setmana Santa de Tarragona, ahir al vespre, amb la presentació del llibre i programa d’enguany editat per l’Agrupació d’Associacions. La tècnica de cultura de l’Ajuntament, Ester Roca, va ser l’encarregada de presentar l’acte. Va destacar que «sense l’associacionisme, els gremis i les entitats de la ciutat Tarragona no estaria on és ara». Així, va considerar que el clar exemple que reflectia aquestes paraules va donar-se ahir amb més de dues-centes persones presents. D’altra banda, Roca va reconèixer que liderar l’acte era tot un «repte i un luxe». En el discurs va subratllar capítols del llibre com el del cronista oficial de la Setmana Santa tarragonina, l’historiador Josep Maria Sabaté, titulat Tot fent Història. En aquesta ocasió, l’expert explica com es va viure la celebració l’any 1950. Així, la publicació recull fotografies i els cartells de l’època.

El president de l’Agrupació d’Associacions de la Setmana Santa, Joaquim Julià, va celebrar «poder encetar els actes amb cara i ulls, ja que estem enllestint la senyalització de la pròpia església i tenim previst adequar la primera planta». A més, va recordar que l’objectiu de l’entitat és centralitzar els actes a l’església de Sant Agustí. La Germandat del Sant Ecce-Homo i l’Associació La Salle, hi traslladaran la presentació del seu opuscle. Julià també va destacar elements de la publicació com la fotografia de portada, la qual mostra múltiples colors –derivats del reflex d’un vitrall– que volen simbolitzar «la diversitat de confraries i la seva unió». El delegat diocesà, Miquel Barbarà Anglès, el vicepresident de la Diputació, Albert Vallvé, i l’alcalde, Josep Fèlix Ballesteros, també van presidir la taula.


Miquel Barbarà, Josep Fèlix Ballesteros, Ester Roca,  Joaquim Julià i Albert Vallvé, ahir al vespre
Foto: Cristina Aguilar-Diari Més Tarragona
L’acte va comptar amb la participació del Cor Jove de la Schola Cantorum dels Amics de la Catedral de Tarragona. Un total de tretze cantants van interpretar peces religioses com Nada te turbe –per commemorar l’any de Santa Teresa–, així com composicions d’espiritual negre. El pròxim dilluns, Sant Agustí acollirà la presentació de l’opuscle de la Germandat del Sant Ecce-Homo. L’acte tindrà lloc a les vuit del vespre amb el periodista Enric Pujol com a presentador.


El dimarts 3 de març, el Col·legi d’Advocats i Farmacèutics acollirà la presentació del programa de la Congregació del Venerat Cor de Jesucrist en el Descendiment de la Creu, a càrrec de Pau Muñoz.

Article escrit per Anna Fortuny i publicat a Més Tarragona, divendres 27 de febrer de 2015