dilluns, 16 de març del 2015

ACTES CELEBRATS DURANT EL CAP DE SETMANA

Presentacions d’opuscles, la trobada de timbals i l’estrena de la marxa de processó ‘Verge de la Soledat’ indiquen que la Setmana Santa ja està a tocar

Portada de l'Opuscle
L’organista Jordi Vergés presenta l’opuscle de la Presa de Jesús

La sala d’actes de la Confraria de Pescadors del Serrallo va ser divendres l’escenari escollit per presentar l’opuscle de la Associació del Pas de la Presa de Jesús, entitat presidida per Josep Ramon Tules Armela.
En aquesta ocasió, l’encarregat de presentar l’opuscle va ser un músic, l’organista oficial de la Catedral de Tarragona, Jordi Vergés Riart que a més d’oferir una magnífica dissertació sobre la seva vinculació al Serrallo i a la Setmana Santa va delectar al públic assistent amb un magnífic vídeo en que el presentador interpreta a l’orgue de la Catedral una magnífica peça de l’Alemany Johann Sebastian Bach, un dels millors autors de música religiosa i d’orgue de tots els temps.





L'Aplec de Bandes celebrat aquest dissabte al Serrallo va aconseguir estrènyer els vincles afectius entre els set grups presents
Carla Pomerol – Diari de Tarragona

Baquetes i corretja van ser els estris necessaris i imprescindibles per als components de les set bandes de tambors que van participar ahir en el primer Aplec de Bandes organitzat per l'Associació del Pas de la Presa de Jesús, de la Confraria de Pescadors de Tarragona. Els grups convidats van ser la Banda de Timbalers del Sant Sopar del Gremi de Marejants, la Banda de l'Oració a l'Hort de l'Associació La Salle, la Germandat de Nostre Pare Jesús de la Passió, la Congregació de Senyores de la Santíssima Verge de la Soledat i la Banda de la Confraria de Santa Llúcia de Riudoms. Van completar la mostra la Banda de l'Associació del Pas de la Presa de Jesús i la seva banda infantil, creada per així assegurar una bona pedrera.
La Banda de la Soledat i la Banda infantil van formar part de la Mostra organitzat per la Confraria de Pescadors
Foto:Lluís Millàn/Diari de Tarragona

Abans de les dotze del migdia, totes les bandes, excepte la dels més petits, es van trobar en les Escales Reials per anar a cercaviles fins al Passeig Marítim del Serrallo, on les agrupacions es van exhibir.
Des del primer moment, es respirava un ambient familiar. Els membres de les diferents bandes s'entremesclaven i parlaven de les característiques més identificatives del seu toc. Però es confessaven el mínim; volien mantenir el factor sorpresa. L'altre tema estrella eren les males previsions meteorològiques, encara que durant gairebé tot l'acte el sol va acompanyar el so de tambors. El paisatge era inigualable. Les bandes van tocar a escassos metres del port mariner.
Primer van actuar els més petits, que sorprenentment seguien el pas a la perfecció. A continuació, la Banda de Timbalers del Sant Sopar del Gremi de Marejants van tornar a mostrar el do del contrast: de fluix a fort i a l’inrevés.
La banda de l'Associació La Salle, nascuda el 1994, es va caracteritzar per incorporar en la seva exhibició el so de les caixes xineses. La sorpresa va arribar amb la Germandat de Nostre Pare Jesús de la Passió, que a part de tambors, va fer sonar les tarotes -instrument de vent- i va posar el toc més solemne del matí.
La banda que acompanya la Mare de Déu de la Soledat, l'agrupació de la Confraria de Santa Llúcia de Riudoms i la banda del Pas de la Presa de Jesús van tancar l'acte. Els amfitrions, que van mostrar nervis abans d'actuar, es van felicitar entre ells en acabar. Era la primera vegada que, públicament, exhibien el toc que tants mesos portaven preparant.
Va ser una trobada molt familiar, on la major part dels espectadors eren molt joves. Jaume García, responsable de la Banda del Pas de la Presa de Jesús, va confessar que «és un somni fet realitat, i el millor és que ho estem celebrant a casa, al Serrallo». L'emoció va estar latent a la cara des de primera hora del matí.
L'acte va estrènyer els vincles d'amistat. També va servir per escalfar motors abans dels actes centrals de la Setmana Santa. L'entitat assegura que l'any que ve es repetirà aquest Aplec de Bandes.

Portada Opuscle
El director de TAC12 presenta l’opuscle del Gremi de Marejants

L’església de Sant Pere del Serrallo va ser l’escenari el passat dissabte que, un any més, acollí la presentació de l’opuscle del Gremi de Marejants. En aquesta ocasió, l’encarregat de presentar l’obra que resumeix l’activitat anual de l’històrica entitat va ser el periodista i director de la Televisió Pública del Camp de Tarragona (TAC12), Xavier Abelló.

Abelló, va donar a més una primícia com és que la retransmissió que TAC12 realitza cada any de la Processó del Sant Enterrament serà vista en directe per tot Catalunya, doncs es va arribar a un acord amb la Xarxa de Televisions locals de Catalunya per tal de que tots els canals connectin en directe i ofereixin la Processó del Sant Enterrament de Divendres Sant.  




Presentada la nova Marxa de la Verge de la Soledat

El Palau de Congressos va ser escenari diumenge al migdia del concert i presentació de la Marxa de la Verge de la Soledat, a càrrec de la Banda Unió Musical de Tarragona i la Banda de Timbals del Pas de la  Soledat. Òscar Miguel Losada, director de la Banda Unió Musical de Tarragona, ha estat el compositor de la marxa.

La presentació d’aquesta peça s’emmarca dins dels actes commemoratius del 25è aniversari del pas portat a espatlles i dels 25 anys de la creació de la banda de la Congregació de Senyores de la Mare de Déu de la Soledat. La iniciativa va néixer dels portants de la verge, i la  marxa acompanyarà a la Mare de Déu de la Soledat durant la processó del Dissabte Sant. A més també sonarà en les trobades i mostres de tambors de la Setmana Santa tarragonina.

VÍDEO TAC12