dimecres, 11 de març del 2015

LA PROCESSÓ DEL SANT ENTERRAMENT PRIORITZA I MILLORA LA SEVA SEGURETAT

La Fundació Repsol aporta 15.000 euros per ajudar en els actes de la Setmana Santa de Tarragona

Els preparatius per posar en marxa la celebració de la Setmana Santa ja estan pràcticament enllestits. El Pla d’Autoprotecció va tancar-se ahir al matí, a la vegada que l’Agrupació d’Associacions de Setmana Santa firmava un conveni amb la Fundació Repsol. Així, una aportació de 15.000 euros servirà per donar suport als diversos actes, dels quals se’n destaquen les processons.

Josep Bertran de la Fundació Repsol i el president de l’Agrupació d’Associacions, Joaquim Julià
Fotografia: Cristina Aguilar/Més Tarragona
El president de l’Agrupació d’Associacions de la Setmana Santa, Joaquim Julià, va explicar que «amb l’aportació econòmica es contribueix als actes i al desenvolupament del Museu de la Setmana Santa». El representant de Repsol, Josep Bertran, va agrair l’oportunitat «d’ajudar perquè la celebració guanyi prestigi».
Pel que fa a la seguretat, Julià va explicar que «sempre ha estat una prioritat i, enguany, l’incrementem». Així, va destacar que per afrontar «la massificació de gent a la plaça del Rei, el dia de la Processó del Sant Enterrament, volem minimitzar riscos de cara a la segona recollida i disposarem un cordó de seguretat per tal que els passos puguin pujar amb tranquil·litat i no s’hagin de preocupar per si hi ha públic a l’entrada de la plaça». Vuit persones seran les encarregades de controlar l’entrada dels passos.
A la vegada, va recordar que per garantir el bon funcionament d’una celebració que «suma fins a 29.000 persones» continuem tenint tres ambulàncies, dispositius de Protecció Civil i Guàrdia Urbana.
D’altra banda, aquesta setmana, s’obrirà el termini per participar al VII Certamen de Pintura. El lliurament d’aquests premis es durà a terme el dilluns 23 de març a les vuit del vespre, a l’església de Sant Agustí. L’exposició restarà oberta del 20 de març al 10 d’abril, entre les sis i les vuit del vespre.

VÍDEO TAC12

Article escrit per Anna Fortuny i publicat a Més Tarragona, dimecres 11 de març de 2015