divendres, 20 de març del 2015

LA SOLIDARITAT CENTRA LA PRESENTACIÓ DE L’OPUSCLE DEL GREMI DE PAGESOS

L’encarregat de presentar-lo va ser Joan Ramon Saura

Portada opuscle 2015
El Gremi de Pagesos de Sant Llorenç i Sant Isidre va presentar, ahir al vespre, el seu opuscle. El protagonista de la trobada va ser el president de la Fundació Verge Blanca del Bisbat de Lleida i de la Federació dels Bancs d’Aliments de Catalunya, Joan Ramon Saura. Aquest va centrar el seu discurs en la solidaritat i la necessitat de refermar el compromís de la societat. Així, va assegurar que «el jovent s’està involucrant en els temes de solidaritat i de necessitat actual, però cal defensar el manteniment d’aquest compromís i hem d’actuar com a testimonis d’aquest fet». A més, va considerar que «la presentació de l’opuscle és la manera de conjurar el vessant més profà i el religiós amb el fi de perpetuar la Setmana Santa de Tarragona».
Per la seva banda, el president del Gremi, Raül Font, va recordar que, enguany, «és la segona vegada que recuperem la Relíquia de Sant Llàtzer». A més, va avançar que, de cara al 2016, «estem treballant en la idea d’ampliar la processó dels Dolors». El gremi compta amb prop de 650 socis.
L’acte també va servir per distingir tres nous Amics del Sant Sepulcre. Així, van destacar el president de l’Empresa Municipal de Mitjans de Comunicació de Tarragona, Pere Valls; el regidor de l’Ajuntament de Tarragona, Xavier Quintana; i el president del Col·legi Oficial de Farmacèutics de la Província de Tarragona, Joaquim Nolla. Amb aquest lliurament se suma un total de 22 personalitats distingides des de l’any 2009. No obstant això, Raül Font va assegurar que «volem arribar als 30».

Francesc Gallart, Anton Ballvé, Jordi Sierra, Raül Font, Fèlix Ballesteros, Joan Ramon Saura i Joaquim Julià
Fotografia: Cristina Aguilar/Més Tarragona
En l’acte també hi va participar mossèn Francesc Gallart; el delegat territorial de Lleida d’Agricultura, Anton Ballvé; el delegat del Govern a Tarragona, Jordi Sierra; l’alcalde, Josep Fèlix Ballesteros; i el president de l’Agrupació d’Associacions de la Setmana Santa, Joaquim Julià.

Anna Fortuny - Publicat a Més Tarragona, divendres 20 de març de 2015

VÍDEO