dilluns, 9 de març del 2015

VI TROBADA DE BANDES DE TAMBORS

Dissabte va tenir lloc, en el cor de la Part Alta de Tarragona la Trobada de Bandes organitzada pel Gremi de Marejants. Les bandes convidades van venir de Logroño i Calahorra.

Banda de l'Escola del Gremi de Marejants. Foto: Tarraco Festes - http://tarracofestes.blogspot.com
La trobada va ser protagonitzada per la Banda de la Cofradía de Jesús Nazareno y Nuestra Señora de los Dolores de Logroño, la de la Cofradía de la Santa VeraCruz de Calahorra, la Banda de Tambores de la Flagelación de Jesús de Logroño, i finalment pels tres grups del Gremi de Marejants –entitat organitzadora-: l’Escola de Timbals del Gremi de Marejants, la Banda de Timbalers del Sant Enterrament i la del Sant Sopar.
La Plaça de les Cols, custodiada per una gran estelada i l’escut del Gremi de Marejants, va ser el lloc escollit per acollir una simbiosi entre timbals, bombos, caixes i cornetes.

Banda de la Flagelación de Jesús de Logroño. Foto: Tarraco Festes - http://tarracofestes.blogspot.com
A partir de les cinc de la tarda, les escales de la Catedral es van anar omplint de gent paulatinament, i a dos quarts de sis començaren a tocar els tambors. Primer va ser el torn de l’Escola del Gremi, seguit de la Banda del Sant Enterrament. Aquesta agrupació acompanya el misteri des del 1990, i actualment la banda es dirigida per Albert Vinyals.

Seguidament actuaren la Banda de la Cofradía de Jesús Nazareno y Nuestra Señora de los Dolores de Logroño, vestits amb vesta lila i complements daurats, formada per 41 components, van deixar bocabadats als espectadors. Desprenien molta força i energia. Desprès va arribar el torn de la Cofradía de la Santa VeraCruz de Calahorra i, a continuació, la de la Flagelación de Jesús de Logroño. Semblava que els  antics edificis del carrer Major s’enfonsarien en qualsevol moment a causa del fort eco dels tambors.
Finalment van entrar a la plaça de les Cols els 45 membres de la Banda de Timbalers del Sant Sopar. 

Banda de la Cofradía de Jesús Nazareno de Logroño. Foto: Tarraco Festes - http://tarracofestes.blogspot.com
Al acabar els torns d’exhibició, les bandes desfilaren fins a la Plaça de la Font, on en un toc conjunt van donar per acabada la VI Trobada de Bandes. 

VÍDEO TAC 12

Extracte del article escrit per Carla Pomerol i publicat a Diari de Tarragona, diumenge 8 de març de 2015