divendres, 3 d’abril del 2015

21 ANYS AL VOLTANT D’UN SOPAR



L’olor a encens, la llum d’una espelma, el repic d’una baqueta, el regust a suor, el tacte suau d’una flor… la Setmana Santa la formen petits detalls, aquelles coses petites i dolces fins i tot les amargues, que fan que una sola mil·lèsima de segon sigui especial.

Son 21 anys carregats d’aquests petits moments, així com d’altres molt més grans, i es que en el fons és això, omplir el sac de la vida de totes aquestes olors, llums, repics, regustos i tactes que et porten a cada any penjar-te el timbal o posar-te la vesta.

És diu ràpid i encara passa més ràpid el temps quan ho penses... i aquí estem un divendres sant més, engalanant el pas, anant a fer farigola passejant per la rambla, pregant...

21 anys al voltant d’un sopar on hi podríem explicar mil i una històries i anècdotes, de bones i dolentes, dolces i amargues...

Ja som divendres sant... els passos guarden impacients el so de les llances picant en força el sòcol romà mentre petits i grans obren els ulls atents als petits detalls.

Carrers estrets, foscos, solemnes... llums tènues que marquen un camí ple de promeses i penitencies, i al final d’aquest una última muntada, un últim esforç, el camí acaba i les llàgrimes vesen dels ulls.

Soledat envaint la plaça on tot inici acaba en el seu final on esperarem llargs mesos per tornar a sentir el tacte de les flors, el regust de la suor i les llàgrimes, l’olfacte de l’encens, la vista clara de la llum de les espelmes i l’oïda dels repics llunyà de timbals, de petits detalls que fan gran, molt gran, la nostra Setmana Santa.

Bon Divendres Sant i Bona Pasqua!