diumenge, 12 d’abril del 2015

ELS WHATSAPPS DE LA SETMANA SANTA...



ESCOLTEM ENCERTS I DESENCERTS MUSICALS

Les bandes de música de La Salle i Unió Musical, les de cornetes i timbals dels Natzarens i Andalusos, la de sacs i timbals de l’Ecce-Homo, la de tarotes i timbals de la Passió, i els Ministrers So Nat als Maginets, orquestren sons de vent i percussió, ben nostrats. Per contra, la del pas de les ‘Vestidures’ s’equivocà d’esdeveniment.

Agonia. Foto de 1954. Valentí Canadell/Arxiu Històric TGN


UNA TRADICIÓ CORRE EL RISC DE DESAPARÈIXER

El tram dels penitents de la congregació de la Sang és l’origen de la  Processó del Sant Enterrament. Mentre a altres localitats els  portants de creus i improperis no han davallat, a Tarragona s’ha arribat a una única ‘agonia’, penitent amb els braços en creu, que duu un crucifix en una mà i una espelma apagada en l’altra. Reflexionem-hi.


HI HA ALGUNS CONFRARES POC UBICATS

Des de Divendres Sant han estat nombrosos els comentaris rebuts sobre la inoportunitat de certes fotografies i filmacions penjades a les xarxes en què alguns portants i arrengladors manifesten desconeixement sobre el sentit del Sant Enterrament i poc respecte cap a les imatges de la Passió i Mort de Jesucrist. Impensable fa uns anys.

Publicat al Diari de Tarragona (www.diaridetarragona.com), dissabte 11 d'abril de 2015