diumenge, 21 de febrer del 2016

NOVETATS EN EL VIACRUCIS DEL DILLUNS SANT

La imatge del Sant Crist serà transportada sobre una peanya per alumnes de Batxillerat del col·legi tarragoní

Via crucis de Dilluns Sant 2014 Foto. Arxiu Daniel Pallejà 
L’Associació La Salle de Tarragona està disposada a mantenir el relleu generacional dins de la seva entitat durant la celebració de la Setmana Santa. Així, per primera vegada, diversos joves participaran en el tradicional, silenciós i auster Via Crucis del Dilluns Sant. Normalment, la imatge del Sant Crist és portada per una persona, però en aquesta ocasió fins a una vintena de joves podran dur-la després d’adaptar una senzilla peanya. 
El president de l’Associació de la Salle, Joaquim Julià, explica que «estan adequant la peanya d’assaig i així dotze persones dins i vuit fora portaran el Sant Crist el dilluns». L’objectiu principal d’aquesta novetat és «mantenir la tradició i el relleu, per tal d’aconseguir integrar a la gent jove», detalla. Tot i això, assegura que «feia temps que diversos joves volien portar la imatge. A més, si cal, s’hi podran afegir els joves de la Banda de Timbals perquè en el Viacrucis de dilluns no toquen». 

Assaig d'aquest cap de setmana amb la nova peanya adaptada pel Viacrucis de Dilluns Sant
Foto: Facebook Portants Oració a l'Hort (Carles Salvadó)  
Enguany també se celebra el vintè aniversari de la celebració del Via Crucis del Dilluns Sant –en el seu actual format–, com a recuperació del que antigament celebraven conjuntament amb la Reial Congregació del Venerat Cos de Jesucrist en el Descendiment de la Creu pels carrers que envoltaven la Parròquia de Sant Pau. La imatge del Sant Crist titular de la Capella de Sant Magí presidirà només el final del Via Crucis amb el cant del Crec en un Déu i l’adoració de la imatge. Julià recorda que en aquest Viacrucis també hi participa la Confraria de Sant Magí Màrtir de Barcelona. A més, subratlla que «el pas no portarà cap escut distintiu de les tres confraries al davant». A més, Julià defensa la voluntat de repetir l’experiència en els pròxims anys. «Volem que hi hagi una continuïtat dins de l’Associació i esperem que la proposta tingui una bona resposta i perduri en el temps», afegeix. Cal recordar que, abans del Viacrucis, la Capella de Sant Magí acollirà l’eucaristia en sufragi dels congregants difunts de les tres confraries.