dimarts, 15 de març del 2016

CELEBREN EL 75è ANVERSARI DEL SANT CRIST DE LA SANG



L'Arquebisbe Sr. Jaume Pujol presidí l'acte de consagració de l'altar de Natzaret. Foto: Congregació

La Reial i Venerable Congregació de la Puríssima Sang va celebrar ahir al vespre la consagració de l’altar de l’església de Natzaret i besapeus al Sant Crist, com a acte de cloenda del 75è aniversari d’aquesta imatge. L’encarregat de presidir la missa va ser l’arquebisbe, Jaume Pujol, qui va donar el tret de sortida a un acte ple de solemnitat al voltant de les nou del vespre. El president de l’entitat, Josep Ignasi Boada, va explicar que «es posen en relleu tres relíquies. Una d’elles, correspon a mossèn Tomàs Capdevila, un màrtir de la Guerra Civil espanyola que havia sigut congregant i mossèn». De fet, va destacar que aquesta personalitat «és un dels màrtirs que es van beatificar a Tarragona, ara fa pocs anys».
Foto: Olivia Molet, diari més
Boada va explicar que «el Sant Crist de la Sang sempre havia estat una imatge molt venerada pels tarragonins. Es demanava que sortís en cas de sequeres, de pluges o de calamitats. Sempre hi havia una primera invocació al Sant Crist de la sang que es feia a petició de la ciutat». Va recordar que, al llarg del segle passat, era el mateix ajuntament qui demanava que es duguessin a terme una processó amb la imatge del Sant Crist, pels carrers de Tarragona. «Primer es demanava que sortís en processó el Sant Crist i, després, elements com el Braç de Santa Tecla», afegia. En aquest sentit, va recordar també que la imatge del Sant Crist actual la va esculpir Salvador Martorell i, aquest 2015, ha coincidit amb la celebració del 75è aniversari de la seva benedicció. La imatge anterior –que va desaparèixer durant la Guerra Civil– havia estat creada per l’escultor Benet Baró.
El sotsprefecte va assegurar que «la imatge de Salvador Martorell ha continuat tenint molta veneració i hem descobert que hi ha molts congregants que entren a venerar el Sant Crist». Per aquest motiu, des de la congregació continuaran obrint l’església de Natzaret els divendres i dissabtes. Aquest fet, s’emmarca dins de les múltiples activitats que l’entitat està duent a terme per mantenir el relleu generacional dins de la congregació. «Fins a 350 alumnes han visitat la congregació i els hem pogut explicar què és la Setmana Santa i els detalls de la nostra entitat», destacava Boada. De cara a l’any vinent, volen ampliar aquesta oferta a més escoles.