dijous, 17 de març del 2016

EL MUSEU BÍBLIC ACULL LES MINIATURES DELS PASSOS



El Museu Bíblic Tarraconense va inaugurar, ahir al vespre, l’exposició Imatges de la Setmana Santa. Fins a una vintena de miniatures dels passos de les diferents congregacions van convertir-se en el centre d’atenció per a desenes de persones que van acudir a la inauguració de la mostra. Aquesta es podrà veure fins al pròxim 3 d’abril. El director del recinte, Andreu Muñoz, va destacar que «per primera vegada, hem pogut reunir tots els passos que surten el Divendres Sant en un mateix espai». La mostra combina el conjunt de miniatures dels misteris amb cartells i postals d’Andreu Ximenis Morón i Josep Maria Brull.
La mostra de minitures va acompanyada d'una col·lecció de cartells i postals. Foto: Cristina Aguilar, diari més
De fet, l’exposició també és un reconeixement a la figura d’Andreu Ximenis, qui «va traspassar fa un any, i que va crear gairebé totes les maquetes», afegia Muñoz. L’encarregat de transformar l’afició de Ximenis en una exposició ha estat el seu fill, que ha cedit el material per a la mostra. «Ens faltaven pocs passos, però els hem pogut completar, ja que des de la Cofradía del Cristo del Buen Amor van encarregar les miniatures a Cadis», explicava. Així, el director del Museu Bíblic considera que «el conjunt és molt bonic i pot atraure tot aquell que se sent tarragoní». L’exposició també va acompanyada d’una col·lecció de postals antigues i cartelleria datada entre el 1928 i el 1959.
L’entrada és gratuïta i l’horari d’obertura de dilluns a dijous és d’entre les deu del matí i la una del migdia, així com de les cinc a les set de la tarda. El Divendres Sant i el cap de setmana del 2 i 3 d’abril s’obrirà de deu del matí a la una del migdia.
D’altra banda, la inauguració de la mostra d’ahir també va servir per afegir tres nous diorames a l’exposició permanent del Museu Bíblic. Muñoz destacava que «un dels diorames respon a la miniatura del temple de Salomó, aquell que es trobava a Jerusalem l’any 960 abans de Crist». També es va presentar en societat un diorama dedicat al Sant Sepulcre. L’autor d’aquests elements és l’artista vendrellenc Jordi Lluís Rovira.

En el marc previ a la celebració de la Setmana Santa, la Congregació de Senyores de la Mare de Déu de la Soledat presentarà avui al vespre, el seu opuscle a l’església de Natzaret.