dimarts, 1 de març del 2016

EL PAS PORTAT A ESPATLLES DEL SANT ECCE-HOMO CELEBRA EL SEU 25è ANIVERSARI



La magistrada Rosa Maria Virolés va presentar ahir al vespre l’opuscle a l’església de Sant Agustí

L'opuscle va dedicat als 25 anys dels portants a espatlles de l'Ecce Homo. Foto: Cristina Aguilar (diari Més) 

La Germandat del Sant Ecce Homo va celebrar, ahir al vespre, la presentació del seu opuscle, coincidint amb la celebració del 25è aniversari del pas portat a espatlles. En aquesta ocasió, la persona encarregada de presentar-lo va ser la magistrada de la sala quarta del Tribunal Suprem, Rosa Maria Virolés. Una persona amb més de quaranta d’anys d’estudis judicials i que s’ha dedicat, sobretot, als temes socials. D’entrada, va reconèixer que «és el tercer opuscle que presento i, casualment, sempre ha estat en germandats on la presidència l’ocupa una dona». Després de fer una valoració sobre la importància de la Setmana Santa a la ciutat i la reflexió al voltant de la mort de Jesús, Virolés va destacar que «no hi ha pau sense justícia». Per aquest motiu, va posar sobre la taula la discriminació i la violència de gènere, com un tema que, lamentablement, encara és d’actualitat. «Aquesta situació s’acabarà quan ja no se’n parli», afegia. Així, va esmentar la necessitat de modificar la llei actual sobre discriminació directa i indirecta de gènere. Va destacar també que «la germandat del Sant Ecce-Homo és un exemple d’igualtat». 
Portada de l'Opuscle. Yasmina Armesto
Per la seva banda, la presidenta de la Germandat del Sant Ecce Homo, Elvira Ferrando, va explicar que «enguany celebrem el 25è aniversari del pas portat a espatlles». Tot i això, va subratllar que «encara que el 60% dels portants del pas a espatlles del Sant Ecce Homo siguin els mateixos també hi ha un clar relleu generacional. Tenim germans i un pare i un fill que es troben portant el pas, és un fet molt bonic que demostra que la germandat es troba en un bon estat de salut». 
Més d’un centenar de persones van reunir-se a l’església de Sant Agustí on, per segon any consecutiu, la germandat va poder presentar el seu programa al costat de la desena de passos que hi ha instal·lats. 
L’entitat també ha volgut aprofitar la celebració de la Setmana Santa per retre homenatge a un dels seus membres, que va traspassar el passat juny. «El mestre Javier Sola ha compost una nova peça per a la banda, una marxa que porta per nom In memoriam Pere Boada», detallava Ferrando. Aquesta es podrà sentir el Divendres Sant i servirà per recordar aquest membre de la Germandat i també portant. Enguany també es canviarà el sistema d’il·luminació del pas que «serà semblant a les atxes però en petit format». 
La presidenta també va destacar dues seccions del programa. Una d’elles s’anomena El Aspi i està destinada als més petits, mentre que també es compta amb una secció específica per a la gent jove, titulada Ecce-Jove.