dimarts, 22 de març del 2016

ELS JOVES PORTEN EL SANT CRIST USANT UNA PEANYA PER TOTA LA PART ALTA

Per primera vegada el Sant Crist va ser portat dalt d'una peanya. Foto: Carla Pomerol, diari més 
L’aposta per aconseguir el relleu generacional dins de les confraries de Tarragona es va poder constatar ahir al vespre. Centenars de persones van desfilar pels carrers de la Part Alta per formar part del Via Crucis Processional liderat per l’Associació La Salle, La Reial Congregació del Venerat Cos de Nostre Senyor Jesucrist en el Descendiment de la Creu i la Confraria de Sant Magí Màrtir de Barcelona. Per primera vegada però, es va potenciar la presència del jovent gràcies a l’Associació La Salle. Una dotzena de joves van poder portar el Sant Crist a espatlles gràcies a una peanya que van adaptar per l’ocasió. El president de l’entitat, Joaquim Julià, va explicar que «el recorregut és el mateix de cada any, però hem volgut permetre que alumnes de Batxillerat participin per mantenir la tradició».
De fet, el silenci va inundar la Part Alta amb la sortida del Viacrucis Processional, des de l’ermita de Sant Magí. Cal destacar que, enguany, se celebra el vintè aniversari de la recuperació d’aquest Via Crucis. La Congregació del Descendiment va tirar endavant la recuperació del Via Crucis de Dilluns Sant al costat de les altres dues entitats. Cap als anys seixanta, «el Viacrucis sortia de l’església de Sant Pau i arribava a la coneguda com avinguda Navarra, a la plaça Imperial», explicava Julià.
Després de la celebració de l’Eucaristia a l’ermita de Sant Magí, al voltant de les vuit del vespre, el Viacrucis va iniciar el seu recorregut per punts com el pla de Palau, el pla de la Seu o l’Arc de Sant Llorenç, fins a retornar al Portal del Carro. 
El dia d'ahir també va comptar amb la tradicional jornada presbiteral, que va iniciar-se al matí, amb la missa crismal a la Catedral de Tarragona.

La Reial Germandat de Jesús Natzarè serà la protagonista d’avui a partir de les set del vespre durant a terme la missa i el Via Crucis per l’interior de l’església de Sant Francesc d’Assís. A partir de les vuit, s’iniciarà la processó pels carrers de la Part Alta amb un escamot dels armats de La Sang i els tres passos –El Cirineu, Jesús Natzarè i Jesús és despullat de les seves vestidures–. També hi participaran formacions com el Cor d’Aspirants, la Banda Infantil de Timbals, la Banda de cornetes, gaites i timbals de la Germandat, així com una formació musical de ministrers. Hores més tard, la Catedral acollirà el concert La Passió segons Mateu amb l’Orquestra Simfònica del Vallès i el Cort Ciutat de Tarragona, avui a dos quarts de deu de la nit.