diumenge, 20 de març del 2016

EMOCIONS ANDALUSES PER LA PART BAIXA DE LA CIUTAT

El Cristo del Buen Amor durant el recorregut d'ahir. Foto: Carla Pomerol, diari més
Per primera vegada, la Cofradía del Cristo del Buen Amor y Nuestra Señora de la Amargura surt en processó pels carrers de la Part Baixa de la ciutat, després del Viacrucis. Aquesta és una de les principals novetats de la Setmana Santa d’enguany: la Procesión de la Pasión. Tradicionalment, en una jornada com aquesta, la congregació només celebrava el Viacrucis per l’interior de l’església de Sant Nicolau de Bari, situada al carrer Pau del Protectorat. Però enguany, els de sang andalusa i capa morada han decidit treure el seu Sant Crist en processó.
Els encarregats d’obrir el solemne acte han estat els Armats del Gremi de Marejants, que per proximitat han decidit custodiar el Sant Crist dels andalusos. Com a novetat, aquesta ha estat la primera processó en què oficialment s’han cantat ‘saetas’, tant al sortir del temple, com en l’entrar. Un moment molt emotiu pels de sang andalusa.

Un grup de senyores amb mantellina i ‘peineta’ han acompanyat el misteri del Cristo del Buen Amor. El capatàs del pas, concentrat en la seva feina, guiava als portants. Tancava la processó la banda de timbals i cornetes de l’entitat que donava ritme i vida a la processó. El color morat de les vestes i capes dels congregants contrastaven amb la foscor dels carrers, en els que es respirava un ambient andalús.