dimecres, 16 de març del 2016

LA GERMANDAT DE JESÚS NATZARÈ RENOVA ELS VESTITS DEL PAS MÉS ANTIC DE L'ENTITAT


La Reial Germandat de Jesús Natzarè ha renovat els vestits de les imatges de les tres verges del pas de Jesús Natzarè, el misteri més antic de l’entitat. La presidenta, Maria Eulàlia Veà, així ho va destacar, ahir al vespre, en la presentació del programa. «Després de restaurar, els dos anys anteriors, les imatges i la peanya, enguany hem decidit renovar els vestits de les verges, la Mare de Déu, la Verònica i de Salomé», explicava. Al seu costat, l’encarregada de presentar l’opuscle a l’església de Sant Miquel del Pla va ser l’expresidenta del Parlament de Catalunya, Núria de Gispert. Veà va reconèixer que «fa uns anys que el presentador és un home i teníem clar que enguany volíem convidar una dona. Estem molt contents que hagi acceptat». De fet, ahir va ser la primera vegada que De Gispert presentava un opuscle a Tarragona.

Prop d'un centenar de persones van acudir a la presentació del programa, ahir al vespre, a l'església de Sant Miquel del Pla.
Foto: Cristina Aguilar, diari més
En tot moment, la presidenta va voler agrair l’ajuda rebuda, de manera altruista, per diversos membres de l’entitat que han col·laborat en la confecció i la renovació dels vestits de les imatges. Tot i això, la germandat «ha fet una inversió econòmica assumible» per poder renovar les vestimentes, detallava Veà. La persona encarregada d’elaborar els vestits ha estat Carme Jornet, mentre que Josefina Folch ha regalat «totes les puntes que porten les verges». A més, el taller especialitzat de Barcelona de Santiago Pérez ha elaborat el brodat del mantell de la Mare de Déu. Pel que fa a l’estat de salut de l’entitat, la seva presidenta va assegurar que «la Germandat està ben viva. Pensem en noves activitats que puguin atraure els nostres membres, com va ser la creació de la Banda Infantil, ara fa sis anys». Amb una mirada de futur, Veà va avançar que estan pensant a introduir gaites en aquest grup infantil en els pròxims anys. Cal recordar que, l’any passat, van incloure les cornetes i va ser tot un èxit. La germandat va néixer l’any 1903 i va ser l’any 1907 quan el pas de Jesús Natzarè va fer la seva primera aparició. Actualment, l’entitat està formada per gairebé un miler de persones.