divendres, 11 de març del 2016

LA SALLE APOSTA PER UN PROGRAMA QUE DÓNA PAS A LES NOVES GENERACIONS



El secretari d’Habitatge, Carles Sala, reflexiona al voltant dels refugiats en la presentació de l’opuscle

Més d'un centenar de persones van participar en la presentació, ahir al vespre. Foto: Cristina Aguilar, diari més
L’Associació La Salle aposta per crear noves maneres d’atraure els joves i propiciar un relleu generacional dins de l’entitat. L’església de Sant Agustí va acollir, ahir al vespre, l’acte de presentació del seu opuscle.
El convidat a liderar la trobada va ser el secretari d’Habitatge, Carles Sala. Aquest va manifestar, amb convenciment, que «la tradició no s’està perdent en cap cas. Tarragona continua sent un clar referent de la celebració de la Setmana Santa». En aquest sentit, va fer referència a una frase de la periodista Pilar Rahola per reivindicar les arrels cristianes d’Europa. «Sembla que avui en dia està molt de moda fer-ne burla o rebutjar-ho, però jo no ho veig així», defensava. La seva intervenció també va servir per fer una reflexió al voltant de la situació que estan vivint els refugiats. «Aquest és l’Europa dels pobles? O només és una Europa econòmica?», plantejava. Sala va agrair la possibilitat de presentar un opuscle de més de 90 pàgines i va fer referència a un dels textos del programa a través del qual es posava en entredit les lleis d’Habitatge. «Després que s’hagin produït tants desnonaments, cal que ens plantegem si les lleis són justes», destacava.
El president de l’entitat, Joaquim Julià, va destacar que «hem escollit a Carles Sala pels escrits que ha realitzat i per la seva vinculació amb la ciutat i aquesta celebració». En tot moment, Julià va defensar la necessitat de buscar noves maneres per atraure congregants i aconseguir un relleu generacional. Per primera vegada, diversos joves participaran en el tradicional, silenciós i auster Via Crucis del Dilluns Sant. Normalment, la imatge del Sant Crist és portada per una persona, però en aquesta ocasió, fins a una vintena de joves podran dur-la després d’adaptar una senzilla peanya. «Ja ho tenim gairebé tot preparat», va dir. De cara a l’any vinent, l’entitat està pensant en activitats diverses per mantenir viva la tradició, com conferències i jornades de portes obertes de la seu de la Salle. «La gent jove aportarà noves idees a l’Associació i no ens ho volem deixar perdre», afegia. En clau d’anècdota, Julià va destacar que, en un article, el programa recorda que l’alcalde, Josep Fèlix Ballesteros, va participar en els assajos del pas portat a espatlles de l’Oració a l’Hort.

El Pregó de la Setmana Santa tindrà lloc aquest diumenge a les set del vespre a l’església de Sant Agustí, de la mà del director general d’Afers Religiosos. Enric Vendrell.