dimecres, 9 de març del 2016

LA SANG PRESENTA L'OPUSCLE AMB LA MIRADA POSADA EN ELS JOVES I NOUS CONGREGANTS

Les obres de restauració la façana de l’església de Natzaret podrien començar al maig

Més d'un centenar de persones van acudir a l'església de Natzaret. Foto: Cristina Aguilar - diari més
La Reial i Venerable Congregació de la Puríssima Sang de Nostre Senyor Jesucrist va presentar ahir al vespre el seu opuscle a l’església de Natzaret, de la mà del catedràtic en Dret Civil, Sergio Nasarre. Aquest va destacar «la qualitat de les informacions que conté el programa, sobretot pels continguts històrics que parlen de períodes com el segle XIX». A la vegada, va subratllar els articles de «caràcter social» que inclou, fet que va lligat a la voluntat de la congregació per «ajudar en aquests moments de crisi econòmica», afegia Nasarre. Amb una mirada de futur, el catedràtic va celebrar la continuïtat de la celebració de la Setmana Santa i va recordar que «és important que sempre hi hagi alguna persona que estiri del carro i aquí queda clar que hi ha un gran planter de nous congregants, ja sigui a través de la banda de timbals o dels Armats».
El sotsprefecte de la congregació, Josep Ignasi Boada, va reconèixer que aquest darrer any «ha sigut una mica especial» –en referència a la destitució de l’antiga junta–, però va assegurar que «el relleu generacional està assegurat. Des de principis d’any, hem sumat 60 congregants». Així, va detallar que «hem dut a terme una recerca de congregants i també hem explicat el món de la Setmana Santa i la nostra entitat a joves i infants de diverses escoles». Diversos grups de primària van poder conèixer de primera mà objectes com «una llança d’armat o una matraca», afegia. Més enllà de l’estat de salut de l’entitat, Boada va avançar que les obres de millora de la façana de l’església de Natzaret podrien començar al maig. «Encara no sabem quin serà el cost exacte d’aquestes, però demanarem ajuda a administracions, entitats i tot aquell que vulgui col·laborar en la restauració», detallava. A més, va recordar que ja han celebrat un concert per recollir fons.
Pel que fa a les novetats d’enguany, Boada va recordar que un dels més destacats és la voluntat de «guanyar temps durant la recollida dels passos», en la processó del Sant Enterrament de Divendres Sant. L’hora de sortida d’aquesta serà a dos quarts de vuit del vespre. Abans, però, va destacar que el pròxim dilluns 14 de març, l’arquebisbe Jaume Pujol presidirà la consagració de  l’altar de l’església de Natzaret de Tarragona, amb motiu del 75è aniversari de la benedicció del Sant Crist de La Sang (1940-2015). Per tal de mantenir el relleu generacional dins de l’entitat, la voluntat de la congregació és organitzar almenys un acte cada mes. «Hem dut a terme conferències i concerts i ho volem continuar fent perquè una congregació no pot viure només quatre dies a l’any, ha de tenir una continuïtat», afegia Boada.