dijous, 16 de juny del 2016

L'AGRUPACIÓ D'ASSOCIACIONS DE SETMANA SANTA TÉ NOU PRESIDENT

Jonathan Oca  http://www.naciodigital.cat/tarragona


Joaquim Julià Panadés ha deixat la presidència de l'Agrupació d'Associacions de Setmana Santa de Tarragona. Després d'esgotar els vuit anys de presidència permesos pels estatuts de l'agrupació, Julià ha deixat el càrrec i el seu relleu l'ha pres en Francesc Seritjol Marimon. Seritjol, candidat proposat pel Gremi de Marejants, va ser proclamat president per unanimitat.

Joaquim Julià Panadés, deix el càrrec desprès de 8 anys de mandat. Foto: Arxiu SSTGN
Julià està satisfet amb la feina feta, "sempre queda alguna cosa al tinter però s'han fet grans canvis". La gestió del ja expresident de l'agrupació –i de la seva junta- va facilitar que, entre altres millores, tots els passos poguessin estar en diferents esglésies de la ciutat durant la celebració de les festes. A més a més, durant aquests anys, "s'ha donat un impuls al turisme religiós, s'ha fet com una simbiosi entre les festes de Setmana Santa i la ruta dels primers cristians", ha destacat Julià.

El que fou durant vuit anys president de l'Agrupació creu que el seu pas per la Setmana Santa, com a president de l'agrupació, ja s'ha acabat. Amb 59 anys, Juià destaca que era el moment perquè entrés "saba nova" i considera que és molt positiu per la Setmana Santa que la presidència estigui en mans de gent jove –Seritjol té poc més de trenta anys-, ja que "són els que han de treballar i assegurar el futur de la Setmana Santa a Tarragona". També ha afegit que "ens interessa molt que la gent jove sigui una veritable cadena de transmissió".

Després de complir el seu segon mandat al capdavant de la institució que aglutina i coordina les confraries, germandats i congregacions tarragonines, Julià marxa amb el cap ben alt i sobretot marxa amb la convicció que "la nova junta ho farà igual o millor que la nostra i que anirà pel bon camí".